2015/07/31

Meten is weten: in 4 stappen een perfect passend maatpak!
Een pak uitzoeken is een vak apart. Veel aanbieders en mogelijkheden vermoeilijken de keuze. Krappe jasjes, te lange mouwen of te korte broeken zijn altijd een no-go. De oplossing hiervoor is een pak op maat. U kunt het pak helemaal naar wens laten maken, maar waar moet het aan voldoen?  Een maatpak is vaak al te koop vanaf €400,-. In dit artikel zetten we enkele tips voor het perfect maatpak op een rijtje!

De pasvorm van het colbert
Een veel voorkomend probleem zijn colberts die te ruim of te krap zijn. Het is vanzelfsprekend dat het jasje gemakkelijk moet zitten. Een jasje zit perfect wanneer het makkelijk dichtgaat, maar niet te ruim zit. Dit kun je testen door een vuist tussen de borstkas en het jasje te houden. Een andere methode is door te letten op de schoudervulling. Deze mogen niet boven uw eigen schouders uitpuilen. Wanneer dit het geval is, kunt u beter voor een maatje kleiner gaan.

De juiste mouwlengte
Naast de borst en de schouders zijn de mouwlengtes een aandachtspunt bij het aanschaffen van een maatpak. U komt erachter of de lengte goed is door uw armen langs uw lichaam te laten hangen en de handen omhoog te krullen. Wanneer de knopen van de mouwen het middelpunt van uw handpalm raken, heeft u de juiste lengte!

Pantalon
Dit jaar zien we vaak mannen met hippe gekleurde sokken onder een pak. Hiermee verhult men uiteindelijk niet dat de pantalon enkele centimeters te kort is. Een broek moet comfortabel zijn en netjes aansluiten. Indien u uw handen niet gemakkelijk in uw zakken kunt laten glijden, is de broek te strak.

Om de lengte van de broek te bepalen, moet u kijken naar de afstand tussen uw broekspijpen en de bovenkant van uw schoenen. Wanneer de broekspijpen de bovenkant raken wanneer u rechtstaat, is de lengte goed.

Knopen maken de man
Wist u dat het aantal knopen op een pak veel zegt over de stijl? Het aantal knopen heeft te maken met de pasvorm van het pak.  Op dit moment zijn pakken met twee knopen populair; de pakken lijken hierdoor gestroomlijnd.

Bij maatkleding komt naast de pasvorm, mouwlengte, pantalon en het aantal knopen nog meer kijken. U kunt vaak nog kiezen uit een merk, de kleur, de voering en het aantal delen. Zo zijn de pakken van Hugo Boss  heel populair onder jonge mannen. Om goed geadviseerd een pak te kopen, kunt u het beste naar een winkel gaan die gespecialiseerd is in herenpakken.  

Heeft u nog aanvulling op dit artikel? Laat het ons weten!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...