2015/10/01

Twee manieren om op te vallen

Wanneer je op date gaat of jezelf representatief moet opstellen voor bijvoorbeeld een sollicitatie gesprek is het altijd goed om verzorgd naar dit soort afspraken te gaan. Er zijn een aantal manieren om dit zo goed mogelijk aan te pakken. Allereerst is kleding van onschatbare waarde om een goede indruk bij iemand achter te laten. Daarnaast spelen ook accessoires een belangrijke rol. Het gaat erom dat je de ander moet overtuigen. In dit artikel gaan we dieper in op deze twee manieren en kijken we waarom juist deze elementen nu zo belangrijk zijn.

Kleding
Wanneer u voor een bepaalde gelegenheid extra aandacht moet besteden aan uw uitstraling, zult u hier goed over na moeten denken. Het moet namelijk wel aansluiten bij de activiteit die voor de deur staat. Bij een sollicitatie gesprek bijvoorbeeld, is het een vereiste om zakelijk en representatief over te komen. Bij een date is dit echter weer anders. Hier gaat het er voornamelijk om dat u spontaan en “normaal” over komt. U moet uzelf zijn bij een date en niet uw date voor de gek houden, door uzelf anders te kleden dan u eigenlijk zou doen. Hierom zeggen ze ook wel eens; “De kleren maken de man.” Ze bedoelen hiermee dat wanneer je een goede (eerste) indruk maakt op het persoon in kwestie op het gebied van een juiste kledingstijl je al een heel eind op weg bent.
Accessoires
Accessoires zijn misschien wel net zo belangrijk als de kleding. Dit moet echter wel op de juiste gelegenheid worden afgesteld. Voor een date is het bijvoorbeeld een goede keuze om mooie Fossil sieraden te dragen. Dit zijn hoge kwaliteit sieraden met het benodigde draaggemak. Bij een sollicitatie of soortgelijke activiteiten is het vaak gebruikelijk om weinig tot geen sieraden te dragen. Een (zakelijk) horloge is prima, maar er moeten verder niet te veel sieraden aanwezig zijn. Dat kan een verkeerd beeld bij het desbetreffende bedrijf opwekken.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...