2015/12/09

Comfortabel en gemotiveerd!

In fijne kleding beweeg je fijner en voel je je comfortabeler. Dat geldt niet alleen voor alle kleding die je in het dagelijks leven draagt, maar ook voor kleding die gemaakt is om in te sporten. Zorg er daarom altijd voor dat je kleding aanschaft die past bij jouw sport.

Zeker als het gaat om vechtsporten moet je je goed kunnen bewegen in een speciaal pak, maar dit pak moet tegelijkertijd stevig genoeg zijn dat het niet scheurt. De pakken zijn gemaakt van een stevige stof, katoen of polyester. Er zijn verschillen tussen een licht en een zwaar pak en welk pak het beste past bij jou ligt aan de manier van sporten en wat je lekkerder vindt zitten. Een zwaarder pak betekent vaak een betere kwaliteit. Het pak scheurt minder snel en sis minder slijtage gevoelig. Toch is het, zeker als je net begint met de sport veel fijner en comfortabeler om te beginnen in een lichter pak, waarin het gemakkelijker is om te bewegen.

Katoen of polyester?

Polyester is een vrij stug materiaal, dat heel stevig is. Katoen is zachter, maar minder sterk. Een pak gemaakt van alleen maar polyester is niet comfortabel en daarom worden polyester en katoen vrijwel altijd gecombineerd. Hoe meer polyester verwerkt is in het pak, hoe steviger het is, maar ook hoe stugge het is om te dragen. De pakken van alleen maar katoen zijn veel lichter, maar minder stevig.

Polyesterpakken zijn gemakkelijk te onderhouden en kreuken veel minder in de was dan katoenen pakken. Een combinatie van de stoffen zorgt voor een fijne balans. Katoenen pakken zijn veel meer ademend en dus fijner bij het transpireren. Om katoen sterker te maken, wordt het vaak gewafeld. Dit zorgt ervoor dat een scheur niet groter wordt en dat het pak steviger wordt, maar ook weer zwaarder.


De keuzen van goede sportartikelen kan alleen maar gemaakt worden door jouzelf, als je weet wat jij het prettigst vindt om in te sporten. Met goed zittende kleding ga je met veel meer plezier sporten!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...