2016/01/21

Tijdloze Fred de la Bretoniere schoenen nog altijd populair

45 jaar geleden ontwierp de jonge Fred de la Bretoniere schoenen en laarzen voor zijn eigen schoenenwinkel. Tientallen jaren en vele duizenden schoenen later zijn de schoenen van Fred de la Bretoniere nog altijd ontzettend populair. Met meerdere winkels in Nederland en verschillende schoenenwinkels die het merk voert, is Fred de la Bretoniere al tijden een gevestigde naam in de fashionwereld.

De stijlvolle schoenen van Fred de la Bretoniere
De schoenen en laarzen van Fred de laBretoniere worden gekenmerkt door het gebruik van leer en de nette maar toch nonchalante uitstraling van de schoenen. Door deze uitstraling zijn de schoenen ideaal voor op de werkvloer, waar nette kleding wordt gevraagd. Tegelijkertijd passen de schoenen en laarzen van Fred de la Bretoniere ook prima onder casual kleding. Dat Fred de la Bretoniere schoenen weet te creëren die zowel chique als casual kunnen zijn, is erg knap.

Mij is persoonlijk opgevallen dat de meeste schoenen bovendien bij de meeste outfits passen. Ik let zelf altijd zo goed mogelijk op de combinatie van kleuren, patronen en materialen en de schoenen passen bijna altijd bij wat ik verder wil aandoen. Dat ligt natuurlijk deels aan de vrij neutrale kleuren die Fred de la Bretoniere gebruikt, maar toch heb ik ook regelmatig schoenen van andere merken met neutrale kleuren die veel minder goed passen bij sommige outfits.

Laars, ballerina of platte schoen
Fred de la Bretoniere is in de modewereld met name bekend vanwege zijn prachtige laarzen. De echte fashionista’s prijzen hem dan ook vooral op dat punt. Persoonlijk vind ik de ballerina’s van het merk misschien nog wel wat leuker. Ballerina’s lijken natuurlijk vrij snel op elkaar en zijn heel erg casual, maar om de één of andere reden vallen die van Fred de la Bretoniere me altijd op.


Dit komt bijvoorbeeld door het feit dat veel van de ballerina’s gemaakt zijn van suède. Dat zie je toch niet heel vaak bij ballerina’s van andere merken. Ook de zool vind ik net wat authentieker, robuuster en beter afgewerkt dan bij de iets goedkopere varianten van andere merken. Kortom: Fred de la Bretoniere is echt een must voor je schoenenkast.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...