2017/02/28

Gouden armband

Let op met goedkoop een gouden armband online kopen! Niet elke gouden armband is hetzelfde. Er zijn een aantal factoren die van invloed zijn op de prijs. Dat neemt niet weg dat je online heel goedkoop prachtige sieraden kunt kopen. Je moet alleen op de hoogte zijn van de verschillen. Met deze tips koop jij de mooiste gouden armband voor een heel scherpe prijs!

Het aantal karaat zegt niet alles

Je weet wellicht al dat een gouden armband van 24K goud van puur goud is gemaakt. Helaas is goud een zacht edelmetaal. Je kunt er geen edelsteentje inzetten, daar is puur goud niet sterk genoeg voor. Daarom worden er andere metalen gebruikt die het goud sterker maken. Een 14K of 18K gouden armband heeft minder goud, maar is vaak wel sterker.

Een verguld gouden armband is wel van goud

De termen “verguld” en “gold plated” hebben dezelfde betekenis. Er wordt een dun laagje goud over een ander materiaal gegoten, bijvoorbeeld staal. De buitenzijde van de gouden armband is dus net zo mooi als altijd, maar de kern is van een ander materiaal. Dat wordt deels gedaan om het sieraad sterker te maken, en deels omdat je zo een gouden armband goedkoop kunt kopen.

De kleur van goud

Je kent wellicht de term “wit goud”, toch heeft puur goud een diep geel-oranje kleur. Door goud te mengen met bijvoorbeeld zilver ontstaat er een heel lichte kleur goud. Wanneer je bijvoorbeeld een gouden armband koopt met 14K goud die heel licht van kleur is, kan het andere materiaal zilver zijn. De kleur is een kwestie van smaak, veel mensen vinden een gouden armband van 24K goud niet eens zo mooi om te zien.

Kun je online echt een gouden armband kopen?


Jazeker, let wel op de beschrijving van het sieraad. Hoeveel Karaat goud is er gebruikt, betreft het goud of “verguld”? Kijk niet alleen naar het materiaal, kijk ook zeker naar het design van de gouden armband. Uiteindelijk koop je online een gouden armband om te dragen, wat maakt het eigenlijk uit hoeveel procent goud er in zit? Je draagt een gouden armband toch niet met het prijskaartje er nog aan?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...